Affirmaties

Affirmaties zijn niet nieuw. Je kunt het ook een voornemen of intentie noemen. Het is eigenlijk ook heel logisch: alles waar je aandacht aan geeft groeit, waar je je op richt wordt  groter. Gedachten zijn krachten en het is belangrijk dit bewust en gericht in te zetten. Het is een manier om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. Een affirmatie is een vorm van positieve zelfsuggestie. Het zijn korte zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra zegt. Je blijft eindeloos voor jezelf herhalen. In de herhaling ligt de kracht. Want daar waar je last hebt van een situatie of persoon, zijn het vooral jouw gedachten over de situatie die maken dat je je voelt zoals je je voelt. En dat proces kan je omkeren. Door in plaats van maar steeds negatieve zinnen in je hoofd te herhalen, herhaal je nu bewust gekozen positieve zinnen, jouw affirmaties.

Affirmaties zijn heel effectief omdat ze geen extra tijd vragen. Je kunt ze prima doen terwijl je je voorbereid op de dag, of als je in de auto zit, aan het sporten bent of vlak voor het slapen gaan.  Terwijl je de affirmatie voor jezelf uitspreekt kan je het best je handen op je hart leggen om de energie in je lichaam te voelen. Als je niet op een plek bent waar het gepast is, spreek de affirmatie zoveel mogelijk in en voor jezelf uit.

Je hebt veel soorten affirmaties, maar ze hebben 1 aspect gemeen dat ze positief zijn en ook in positieve staat uitgesproken moeten worden. Je hebt affirmaties voor, algemeen gebruik, zelfvertrouwen, gezondheid en energie, actie, rust en balans

Om voort te borduren op mijn vorige blog met betrekking tot onze hectische maatschappij, volgen hier een zestal affirmaties die zorgen voor rust en balans in jezelf:

  1. Ik leef in het hier en nu.
  2. Ik geloof dat alles gebeurt om een reden en die reden dient mij.
  3. Ik voel me aan niemand iets verplicht.
  4. Ik kies ervoor kalm en bij mezelf te blijven in plaats van gelijk te willen hebben.
  5. Ik ben bereid om steun te vragen van anderen en het universum.
  6. Ik ben verbonden met alles en alles is verbonden met mij.

Kies voor jou een passende affirmatie of maak er zelf één. Herhaal je affirmatie zo vaak als je wilt. Hoe vaker je het doet, des te sneller en meer succes je zult ervaren.

Mijn advies: gebruik ze minimaal tien minuten iedere dag, gedurende minimaal 3 maanden voor het beste resultaat. Het valt of staat bij de juiste, positieve energie.