Wat doe ik?

Holistische visie

Holistisch is een visie op geneeskunde en de mens. Holistisch staat voor de mens als geheel. In deze visie kan het lichaam ziek worden door veel invloeden, waarvan verstoring van het natuurlijke evenwicht de samenvatting is. Daardoor vermindert de weerstand en wordt de weg naar ziekte geopend. De erfelijke aanleg speelt hierbij ook een grote rol. Ziekten ontstaan meestal bij het ouder worden, als het lichaam belast is geraakt door de invloeden van de omgeving en de gevolgen daarvan meedraagt, zoals vervuiling van het interne milieu.
De ziel ofwel psyche kan worden beschadigd (psychotrauma), vooral door de ervaringen in de vroege jeugd en door daarop aansluitende invloeden uit het volwassen leven. De invloed van de omgeving is van groot belang voor de psyche, een positieve invloed laat iemand bergen verzetten terwijl bij een negatieve invloed iemand de moed in de schoenen zakt. De psychische toestand is mede bepalend voor de afweer. Het in evenwicht brengen van en leren omgaan met de ervaringen uit het leven kan zeer heilzaam werken op het ziekteverloop.
De geest kunnen we herkennen in onze persoonlijkheid. De geest (het zelf) is niet vatbaar voor ziekte, maar is wel bepalend voor de wijze waarop iemand met ziekte omgaat. De geest bepaalt onze levensloop en ziekten kunnen daarop van grote invloed zijn.
De benadering hangt af van het ziektegeval en kan fysiek, psychologisch, mentaal, emotioneel, energetisch en/of spiritueel zijn. Deze niveaus staan ook met elkaar in verbinding.

 • Fysiek, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid.
 • Mentaal, denk hierbij aan depressies, angst, burn-out.
 • Emotioneel, angst, relatieproblemen, onzekerheid, jaloers, traumatische ervaringen.
 • Energetisch, energieverlies, hoog gevoeligheid, onzekerheid, identiteitsvragen.
 • Spiritueel, levensvragen, behoefte aan meer bewustwording, vastgelopen in dagelijks functioneren.

Ik kan je in 3 sessies weer met jezelf verbinden. Dit kan op basis van therapie of op basis van coaching. Zie verder mijn tarieven.

Oorzaak

Naast het behandelen van de klachten die je hebt, gaan wij ook op zoek naar de oorzaak; de kern van de klacht(en). Waar komt het vandaan en hoe kunnen we het doorbreken. Wij gaan op zoek naar inzichten die je helpen om je weer met jezelf te verbinden “Feel Connected” en die korte metten maken met oud gedrag en patronen. Steeds dichter bij jezelf komen om van daaruit je eigen pad te volgen.

 

Evenwicht tussen lichaam en geest

Heling is een proces wat gericht is op herstel van verstoorde harmonie op alle niveaus. Herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest. Door steeds meer te worden wie je werkelijk bent, kun je steeds beter je verantwoordelijkheid nemen en invloed uitoefenen op de kwaliteit van je eigen leven. Je bent steeds beter in staat om keuzes van binnenuit te maken en vanuit daar jouw eigen richting te kiezen. Dit is een proces wat je uiteindelijk zelf doet. Het is iets wat je kunt toelaten en niet iets wat je een ander kunt geven. Soms heb je iemand nodig die je in dit proces begeleidt.

 

Ik kan je in 3 sessies weer met jezelf verbinden. Dit kan op basis van therapie of op basis van coaching. Zie verder mijn tarieven.

Reiki

Hoe werkt het…
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Deze energie bevindt zich in de kosmos, dus overal om ons heen en alles wat leeft heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Door middel van handoplegging, wordt de genezende energie doorgegeven. Het stroomt naar de plek waar het nodig is, naar de oorzaak van het probleem. Het activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam, zodat we waar mogelijk weer in balans komen en gezond worden. Reiki is ongrijpbaar en het is niet tastbaar of zichtbaar het is hooguit voelbaar; men ervaart het als warmte. Reiki zet een helingsproces in werking, op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Reiki kan heel goed naast bestaande reguliere of complementaire behandelingen toegepast worden.

Reiki, de werking…
1. het bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam,
2. het vitaliseert lichaam en geest
3. het werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau,
4. het brengt de energiehuishouding in evenwicht,
5. het heft blokkades op en bevordert ontspanning,
6. het reinigt,
7. het werkt zowel bij mensen als bij dieren, planten en bomen,
8. het bevordert de zelfontwikkeling.

*Praktijk Feel Connected is aangesloten bij vereniging Reiki Cirkel onder lidnummer: M16/0962.

 • Ik kwam voor  fysieke pijn in mijn knie, de fysiotherapeut kon mij er niet van af helpen. Bij de intakesessie bleek er meer achter te zitten. Door een aantal tegenslagen in het afgelopen jaar had mijn vertrouwen een deuk opgelopen. Ik was bang om te vertrouwen op mijn intuitie.  Na 3 behandelingen ben ik mijn pijn kwijt en ben ik een nieuwe weg ingeslagen en ga de toekomst vol vertrouwen in. Dank je wel Franc voor deze mooie sessies.
  Kees Vermeer
 • Franc heeft me echt goed geholpen. Ik stond op een tweesprong in mijn leven. Waar moet ik nu voor kiezen. Met de kennis en kunde van Franc heb ik middels verschillende behandelingen weer richting gekregen. Bij de tweesprong heb ik de weg van de vrijheid gekozen. Ik ben nu duidelijk in balans, veel meer verbonden met mezelf.  Daarnaast heb ik ook veel meer rust gekregen en tools om deze rust ook mijzelf te creëren in de hectiek van de dag.
  Lisa Jansen
 • Na een prettige kennismaking en behandeling door Franc, weer rust en kracht gevonden. Erg fijn om de balans weer op orde te hebben.
  Mark

 

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op!